Welkom.html
 

Een tapdanser is danser en muzikant ineen. De met de voeten gemaakte ritmes vertellen in elke dans een uniek verhaal. Kinderen en volwassenen, met of zonder danservaring, jong en oud: iedereen kan leren tappen. Met wat ritmegevoel en een beetje doorzettingsvermogen ga je voor je het weet met stappen vooruit.


Tapdance is een muzikale smeltkroes van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse ritmes en dansstijlen. Onder de noemer 'tapdance' vallen tientallen stijlen, waarvan rhythm tap en Broadway showtap de meest bekende zijn. Daarnaast worden stijlen als Ierse tap, Braziliaanse tap en a capella tap steeds bekender bij het grote publiek.


Om te kunnen tapdansen zijn geschikte 'instrumenten' noodzakelijk: tapschoenen en een goed klinkende vloer, liefst van hout. Wanneer je (als beginnende tapper) niet over geschikte schoenen beschikt, kun je deze huren van Footstap. Footstap beschikt eveneens over een mobiele, massief eiken houten vloer van ruim 30 m2 die op vrijwel elke locatie kan worden neergelegd. Ook het leveren van een professionele geluidsinstallatie is mogelijk.

Alles over tap