Welkom.html
 

Alles over training

De resultaten van de internationaal bekende Myers Briggs Type Indicator (MBTI) beschrijven 'natuurlijke' gedragsverschillen tussen mensen. Deze verschillen kunnen oorzaak zijn van misverstanden of conflicten of belemmeren je om vanuit je eigen kracht te werken. MBTI helpt om sterke en zwakke punten te identificeren van jezelf of van je team en zo tot een beter begrip te komen van jezelf, je motivaties en je groeidomeinen. De training biedt ook aanknopingspunten voor betere samenwerking in (project)teams, effectievere communicatie met bijvoorbeeld klanten en collega's en het efficiënter omgaan met veranderingsprocessen en conflicten. Allerlei situaties waar ook jij vast wel eens tegenaan loopt!


MBTI zegt iets over je voorkeuren op de volgende gebieden:

  1. -datgeen waarop je je aandacht wilt richten. De buitenwereld of de innerlijke wereld?

  2. -de manier waarop je informatie opneemt. Observatie of intuïtie?

  3. -de wijze waarop je beslissingen neemt. Ratio of gevoel?

  4. -de manier waarop je je op de buitenwereld richt. Beheersing (planning en structuur) of flexibiliteit en spontaniteit?


In de training kom je te weten wat je van jezelf en van anderen kunt verwachten en begrijp je elkaar beter. Bij projecten kun je mensen in een team zetten die elkaar aanvullen. MBTI zegt ook iets over het soort activiteiten dat jezelf waarschijnlijk makkelijk of minder makkelijk af gaat: het is dan ook een handig hulpmiddel bij het opstellen van een Persoonlijk OpleidingsPlan. MBTI doet nadrukkelijk geen uitspraken over je geschiktheid om een bepaalde functie uit te oefenen, bepaalde taken uit te voeren of hoe vaardig of competent je op bepaalde gebieden bent.


Een basistraining duurt een dagdeel. Deelnemers vullen de MBTI-test in voorafgaand aan de training. Na een korte inleiding geven enkele eenvoudige oefeningen een eerste indicatie van je MBTI-type. Na bekendmaking van het type dat uit de test naar voren komt, kies je zelf je eigen type. In tegenstelling tot de 'klassieke' persoonlijkheidstesten is het dus niet de trainer, maar de deelnemer die de uitkomst van de training bepaalt. Tot slot staan wij stil bij de vervolgmogelijkheden voor deze basistraining, zoals persoonlijke begeleiding, teambuilding, verkoop, omgaan met veranderingen en communicatie. Het stellen van vragen en het voeren van discussies lopen als een rode draad door deze interactieve training heen.


Voor de basistraining geldt:

  1. -Training vindt plaats in een professionele trainingsruimte, in company is ook mogelijk. Locatie en catering te bepalen in overleg met de opdrachtgever.

  2. -Oefeningen en achtergrondmateriaal handig gebundeld in aantrekkelijke reader.

  3. -Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, om het persoonlijke karakter van de training te kunnen waarborgen.

  4. -Bij de training ontvangt iedere deelnemer een persoonlijk notitieboek.

MBTI basistraining

Trainingsdag/tijden:

dagdeel (9.30 tot 12.30 of

13.30 tot 16.30 uur),

datum in overleg met de

opdrachtgever te bepalen

Locatie:

in overleg met de

opdrachtgever te bepalen

Kosten:

afhankelijk van aantal

deelnemers en locatie

Deelnemers:

leeftijd minimaal 18 jaar,

maximaal 20 deelnemers

Meer informatie:

mail naar birgitta@footstap.nl

met je voorkeur voor datum,

aantal deelnemers en locatie

en je ontvangt een concreet

trainingsvoorstel inclusief

prijsopgave.